Uudet opiskelijat: Porin yliopistokeskuksen kirjasto, Pori

ResearchGuides (aineisto-oppaat)

Aukioloajat

Kirjasto on avoinna arkipäivisin:
ma-ti, to klo 10–16
ke klo 10–17.30
pe klo 10–15

ruokatauko klo 12–12.45

Tervetuloa! Tarkistathan mahdolliset poikkeukset verkkosivuilta.

Muut kirjastot Porissa ja kaukopalvelu

Voit löytää opinnoissa tarvitsemaasi kirjallisuutta myös kaupunginkirjastosta ja Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjastosta.

Kaukopalvelun kautta voit tilata aineistoa, jota Porista ei ole saatavana. Turun yliopiston kirjaston muista yksiköistä saat tilattua kaukopalvelun kautta tällä lomakkeella – Et siis voi itse tehdä Volterissa tilausta Poriin. Kaukopalvelu on maksullista. Turun yliopistolaisille hinta TY:n kirjastojen muista yksiköistä on kuitenkin vain 2 e/kirja.

Porin yliopistokeskuksen kirjasto

Käyntiosoite: Pohjoisranta 11 C
Postiosoite: PL 136, 28101 Pori
Sähköposti: kirjasto-pori@tut.fi

Puhelin: 040 826 2780

Porin yliopistokeskuksen kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto yliopistokeskuksen ensimmäisessä kerroksessa. Kirjaston tilat, asiakaskoneet ja lainausautomaatit ovat yliopistokeskuslaisten käytettävissä henkilökohtaisella sähköavaimella ympäri vuorokauden, ja ryhmätyöhuoneesta löytyy asiakkaiden kahvin-ja teenkeittonurkkaus, mikro ja jääkaappi. Turun yliopistolaisten käytössä on Canon-monitoimilaite. Ottamalla käyttöön henkilökohtaisen tulostus-ja kopiointikiintiön voi sillä skannauksen lisäksi sekä tulostaa että kopioida, muussa tapauksessa vain tulostaa pieniä määriä sekä skannata. Ohjeet löytyvät täältä.

Turun yliopiston It-tuki Porissa löytyy kirjaston viereisen oven takaa, huoneesta 128. Sieltä saat tarvittaessa myös ”lätkän” henkilökohtaisen kiintiön käyttöön. It-helpdesk@utu.fi

Halutessasi voit asioida myös Turussa ja Raumalla olevissa TY:n kirjaston yksiköissä samaa kirjastokorttia käyttäen. Kaikki Turun yliopiston kirjaston aineisto löytyy Volter-tietokannasta.

Kauppakorkeakoulun kirjasto Turussa

Teutorin kirjasto Turussa

Rauman OKL:n kirjasto

Kurssikirjat

Lainattavat kurssikirjat ovat kirjastosalissa lainaustiskin edessä (humanistinen, hyllypaikka G lehtihyllyjä vastapäätä) ja vasemman seinustan hyllyrivissä (kauppakorkeakoulun kokoelman erilliset kurssikirjahyllyt rivistön keskivaiheilla).  Kurssikirjojen laina-aika on kaksi viikkoa. Monista kurssikirjoista on myös lyhytlainakappaleet, joita voit lainata lyhytlainahyllyistä.

E-kirjoja pääset käyttämään utu-tunnuksellasi kirjautumalla tai kirjaston päätteeltä vierailijana.

Muut kirjat ja lehdet

Kirjastossa on sekä Turun että Tampereen yliopistojen kokoelmia eri tieteenaloilta: kauppatieteiden, humanististen alojen, yhteiskuntatieteiden, tuotantotalouden ja tietotekniikan kirjallisuutta. Tampereen kokoelmiin saat halutessasi lainausoikeuden lainaustiskiltä pyytämällä, minkä jälkeen voit lainata myös Tampereen kirjoja. Yleiskokoelman kirjojen laina-aika on neljä viikkoa ja kurssikirjojen kaksi viikkoa, sekä Turun että Tampereen puolella. Varastokokoelmat löytyvät ryhmätyöhuoneen arkistokaapeista.

E-kirjoja ja -lehtiä pääset käyttämään utu-tunnuksellasi kirjautumalla tai kirjaston päätteeltä vierailijana.

Sähköisessä muodossa julkaistut gradut löytyvät UTUpubista.

Hankintaehdotuksia voit tehdä tällä lomakkeella.

Lainaaminen ja varaaminen

Turun yliopiston kirjat lainataan lehtihyllyjen edessä olevalla Volter-automaatilla. Palautukset voi jättää palvelutiskille tai aukioloaikojen ulkopuolella palautuslaatikkoon sisäänkäynnin ulkopuolelle. Jos tarvitsemaasi kirjaa ei ole paikalla, voit tehdä varauksen Volterissa. Saapumisilmoitus tulee sähköpostiisi ja varaus on sen jälkeen noudettavissa lainaustiskin oikealla puolella olevasta varaushyllystä. Paikalla oleviin teoksiin ei varauksia voi tehdä.

Myöhästymismaksut

Kurssikirjat 1e/vrk, yö-ja viikonloppulainat 20 e.
Muut hinnat ja maksuohjeet

Huomaathan, että 10 euroa ylittävät maksut aiheuttavat lainauskiellon, jolloin uusiminen ei onnistu.
Voit maksaa maksut niin kaikkien kirjastojen asiakaspalveluissa kuin verkkopankissakin: ohjeet

Apua tiedonhakuun

Tiedonhakukysymyksissä voit ottaa yhteyttä tietopalveluun sähköpostitse tietopalvelu@utu.fi

Kirjaston palvelupyyntöjen hallinnan tietosuojailmoitus.

Tiedonhakuun voit perehtyä myös itseopiskelumateriaalin avulla:

Tiedonhaun perusteet
Tiivis paketti tiedonhaun eri vaiheista (mm. hakusanojen valinta ja yhdistely, hakutulosten arviointi)

Tieteellisen tiedon taidot
Kattava kokonaisuus tieteellisen tiedon löytämisestä, saatavuudesta ja käytöstä niin internetistä kuin kirjaston tarjoamista maksullisista aineistoista

Hyllysijainnit

Kauppakorkeakoulun kirjat ovat sisäseinustan hyllyriveissä, Tampereen Tutcat-hyllyjen ja hiljaisen lukusalin välissä.  Kun hakutuloksessa sijaintina on PORI ja kirjastoluokan numero, löytyy kirja täältä. Kun sijaintina on PORI HUM kulttuurintuotanto, löytyy kirja KTMT:n hyllyistä, jotka ovat asiakaspalvelutiskin edessä. Näissä kokoelmissa on eri luokitusjärjestelmät. Esimerkiksi Yhteiskuntatieteellinen maisematutkimus on luokka 3.3. ja löytyy KTMT:n hyllyistä, markkinointi on kauppakorkeakoulun kokoelman luokka 658.8. ja löytyy sivuseinustan hyllyistä.  Huomaathan myös kurssikirjojen ja lyhytlainojen omat hyllypaikat sekä KTMT:n varastokokoelmat ryhmätyöhuoneessa.