E-kirjat: Ehdota hankittavaksi

E-kirjojen hankinta

Halutessasi ehdottaa Turun yliopiston kirjastolle e-kirjan hankkimista yliopistolaisten käyttöön, sinulla on monia vaihtoehtoja.

Sinun ei tarvitse tietää onko kirja mahdollista ostaa sähköisenä tai myydäänkö sitä lainkaan organisaatioille – me selvitämme asian puolestasi.

Ehdota lomakkeella

Kuka tahansa voi ehdottaa Turun yliopiston kirjaston hankittavaksi e-kirjan aivan kuten painetunkin kirjan.

Ehdotuksen e-kirjan hankkimiseksi lähetät kätevästi hankintaehdotuslomakkeella, jossa on oma kohtansa "julkaisun muoto" (Painettu / Elektroninen). Saat pikaisesti vastauksen kirjastosta siihen onko toiveesi toteutettavissa.

Ennen hankintaehdotuksen tekemistä kannattaa tarkistaa Volter-tietokannasta, ettei kirja ole jo kirjaston kokoelmissa.

Ehdota e-kurssikirjaa

Turun yliopistolle on hankittu käyttöoikeudet seuraaviin kolmeen e-kirjapalveluun, joissa voit etukäteen selata kirjoja:

DawsonErassa ja Ebook Centralissa pääset selaamaan kaikkia kiinnostavia kirjoja viiden minuutin ajan ilmaiseksi.

Jos jo kurssin suunnitteluvaiheessa löydät sopivaa kurssikirjamateriaalia e-kirjana, voit ehdottaa sen hankkimista klikkaamalla kirjan tietojen kohdalla olevaa ”Suggest for purchase” (Dawson), ”Request this book” (Ebook Central) tai "Ehdota omaan kirjastoon" (Ellibs) painiketta, jolloin ehdotuksesi välittyy kirjastolle.

Näistä kaikista palveluista on mahdollista hankkia kirjat pysyväiskäyttöön, joten ne sopivat hyvin myös kurssikirjoiksi. Usein kirjoja saa lukea moni käyttäjä yhtä aikaa ja ne voi ladata omalle koneelle tai mobiililaitteille.

Palveluista hankitut e-kirjat luetteloidaan Volter-kirjastotietokantaan, josta ne löytyvät helposti. Kirjasto ilmoittaa hankintaehdotuksen tekijälle, kun kirja on käytettävissä.

Hanki e-kirja käyttämällä

Kirjaston Volter-tietokantaan on lisätty tietoja tuhansista e-kirjoista usealta eri tieteenalalta - myös sellaisista, joita ei vielä ole ostettu.

Hankinnan joustavuus kasvaa, sillä nyt kirjat siirtyvät kirjaston omiksi ns. PDA-hankintamallilla (Patron Driven Acquisition) asiakkaiden käytön perusteella. Sinulle nämä e-kirjat eivät erotu kirjaston jo ostamista e-kirjoista.