Skip to main content

E-kirjat: Ellibs

Lainaaminen

Palvelun käyttö edellyttää UTU-tunnusta.

Kirjan voi tallentaa omalle koneelle tai mobiililaitteelle laina-ajaksi 1 vrk tai 7 vrk. Tallentamiseen tarvitaan Adobe Digital Editions -ohjelma. Adobe-tilin avulla voit lukea lainattuja kirjoja useammalla laitteella, esimerkiksi tietokoneella ja puhelimella. Osa kirjoista on luettavissa myös selainnäkymässä.

Lainattua e-kirjaa ei tarvitse palauttaa. Kun laina-aika on kulunut umpeen, kirjaa ei voi enää lukea. Voit lainata e-kirjan uudelleen samaan tapaan kuin lainasit sen ensimmäisellä kerralla, mikäli kirjasta on kappaleita vapaana. Voit palauttaa e-kirjan kirjastoon ennen laina-ajan päättymistä.

Jos kaikki kappaleet e-kirjasta ovat lainassa, ovat molemmat lainauspainikkeet harmaita ja niissä on teksti Ei Saatavilla. Jos haluat varata kirjan, napsauta Saatavuus-kohdasta löytyvää Tee Varaus -painiketta. Syötä avautuvaan ikkunaan varaajatiedot. Varaus siirtää sinut jonoon, ja saat kirjan automaattisesti käyttöösi vuorollasi. Saat ilmoituksen heti, kun kirja on käytössäsi omassa kirjahyllyssäsi. Laina-aika alkaa kulua välittömästi kirjan siirryttyä omaan kirjahyllyysi. Huomaathan kuitenkin, että kaikissa kirjoissa ei välttämättä ole varausmahdollisuutta - PDF-tiedostomuodossa olevia e-kirjoja ei voi varata.

 

Verkkokirjan lukeminen

Ellibsin kirjoja voi lukea tallentamalla tiedoston omalle koneelleen / mobiililaitteelle.

Lataa e-kirja

Ellibsistä voit ladata

  • Koko kirjan 1 tai 7 päiväksi Adobe Digital Editions- ohjelmalla tai Bluefire Reader -ohjelmalla luettavaksi tiedostoksi

Kirjan lataamiseen omalle koneelle tarvitset

Ellibsin kirjan lataaminen tietokoneelle

  • Hae kirja Volterin kautta
  • Valitse Ellibsissä haluamasi laina-aika
  • Klikkaa 'Lataa koneellesi'. Tässä vaiheessa sinun tulee kirjautua sisään UTU-tunnuksilla. 
  • Saat URLLink.acms -tiedoston
  • Mikäli URLink.acms -tiedosto ei avaudu Adobe Digital Editionissa automaattisesti, avaa se kohdasta File - Add to Library. Huomaa, että tiedostotyypiksi pitää valita Adobe Content Server Message. 
  • Ensimmäisellä käyttökerralla saat ilmoituksen "Authorize Your Computer". Mikäli haluat käyttää kirjaa useammalla laitteella, luo itsellesi Adobe ID. Mikäli haluat käyttää kirjaa vain yhdellä koneella, voit valita Adobe Digital Editionissa kohdan "I want to authorize my computer without an ID".
  • Tämän jälkeen kirja latautuu lukuohjelmaan ja on luettavissa siellä valitsemasi laina-ajan. Voit myös halutessasi palauttaa kirjan aiemmin.

Osa Ellibs-kirjoista on luettavissa myös selaimella, jolloin em lukuohjelmaa ei välttämättä tarvita.

Tulostus

Joitakin ellibsiltä hankituista kirjoista voi tulostaa ja kopioida osittain tai kokonaan. Osassa taas sekä kopiointi että tulostus on kokonaan estetty. Kirjan esittelytekstin yhteydessä on maininta kunkin e-kirjan kopiointisuojauksen tasosta.

Ongelmatilanteiden ratkaisuja

  • Ellibs-kirjoihin mennään Volterissa olevista kirjojen linkeistä tai ResearchGuiden Ellibs-linkistä, jotta myös etäkäyttö toimii.
  • Koneelle pitää olla asennettuna Adoben Digital Editions -ohjelma Adoben sivuilta. Myös Adobelle pitää rekisteröityä ohjelman lataamiseksi. Asennuksen mahdolliseen verifointiin tarvitaan em. adobe-tunnusta.