Skip to main content
Banner Image

Oppaat: Etusivu

Elektronisen aineiston käyttöoikeudet ja etäkäyttö

Elektroninen aineisto on käytettävissä Turun yliopiston verkossa tai etäkäyttönä. Etäkäyttö on mahdollista yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle utu-tunnuksilla. Kirjautumista vaativat aineistot pyytävät tunnuksia automaattisesti.

Tietokantahakemisto

Ajankohtaista

Ellibs on uudistanut palveluaan. Uudistuneen käyttöliittymän lisäksi toiminnallisuuteen on tullut sellainen muutos, että jatkossa Ellibs-kirjojen lukijoiden pitää luoda itselleen oma tunnus Ellibs-palveluun. Tunnus luodaan ensimmäisellä lukukerralla ja jatkossa sillä kirjaudutaan sisään, kun lainataan uusia Ellibs-kirjoja.

Elsevier ScienceDirect -palvelu lopettaa Internet Explorer 8 -selainversion tuen vuoden 2016 alusta. Käyttäjiä kehoitetaan varmistamaan, että käytössä on aina uusimmat selainversiot.

Wiley muuttaa artikkeleiden lukukäytäntöä. Ensimmäisen 25 artikkelin lukemisen jälkeen käyttäjälle tulee CAPTCHA-ruutu, jonka täytttämisen jälkeen saa lukea taas 25 artikkelia. Tällä tavoin käyttäjä saa lukea maksimissaan 100 artikkelia vuorokaudessa. Uudistuksellaan Wiley pyrkii parantamaan tietoturvaa ja estämään tehokkaammin artikkeleiden robottimaista imurointia.