Skip to main content

UTUCRIS: Julkaisuluettelon täydentäminen

Julkaisuluettelon täydentäminen

Tutkijat voivat viedä järjestelmään myös omia ennen vuotta 2010 ilmestyneitä sekä muita kuin Turun yliopiston julkaisuja. Tällöin julkaisun statukseksi valitaan tallennusvaiheessa "valmis" ja "vanha (ennen 2010) tai ei TY:n julkaisu".

Julkaisutietoja voi importoida tutkimustietojärjestelmään Web of Science-, Scopus- ja PubMed-tietokannoista. Julkaisutietoja voi myös lisätä manuaalisesti.

Mikäli tarvitset apua vanhojen julkaisujesi tuontiin tai tallentamiseen liittyen, ota yhteyttä kirjaston julkaisutiedonhallinnan palveluihin (researchportal@utu.fi).

Kuinka tarkastan julkaisuni TutkijanCV:stä

TutkijanCV:stä voit tarkistaa, onko sinulla vanhoja julkaisuja odottamassa kirjaston kirjaston validointia. TutkijanCV avautuu UTU-verkkoon kirjautuneena.

Klikkaa https://reporting.utu.fi/reports_tydw_web/browse/Tutkimus/TutkijanCV (kysyy UTU-tunnuksia ensimmäisellä kirjautumiskerralla).

Valitse raportti Omat julkaisuni ennen vuotta 2010 - My publications from before 2010.

Valitse kieli julkaisun tila: Validoitavana

Klikkaa View Report. Nyt näet vuotta 2010 vanhemmat julkaisusi, jotka ovat validoitavana-tilassa.

Mikäli haluat julkaisut julkisesti näkyville, ilmoita siitä kirjaston julkaisutiedonhallinnan palveluihin (researchportal@utu.fi). Kirjasto avaa julkaisut ja ne tulevat näkyville myös profiilisivuillesi.

Mikäli haluat muokata julkaisujen tietoja, voit tehdä sen UTUCRIS-tutkimustietojärjestelmässä.

Kuinka tarkistan julkaisuni UTUCRIS-tutkimustietojärjestelmästä

Julkaisutiedot voi tarkastaa seuraavalla tavalla.

Kirjaudu tutkimustietojärjestelmään http://research.utu.fi.

Valitse oikeasta yläreunasta LOGIN, josta pääset omalle tutkijasivullesi.

Valitse vasemmalta kohta Julkaisut.

Oikealla näkyy julkaisujen tila: Keskeneräinen, Valmis kirjaston validoitavaksi, Hyväksytty tai Vanha (ennen 2010) tai ei TY julkaisu. Nähtävissä internetissä (Hyväksytty) tarkoittaa, että julkaisu näkyy jo UTUCRIS-järjestelmässä ja profiilissasi.

  • Keskeneräinen = Ei vielä kirjaston käsittelyssä
  • Valmis kirjaston validoitavaksi = Kirjasto ei ole vielä tarkistanut julkaisun tietoja. Kirjasto tarkistaa ja hyväksyy julkaisut vuodesta 2010 alkaen.
  • Hyväksytty = Kirjaston käsittelemä julkaisu
  • Vanha (ennen 2010) tai ei TY julkaisu = Julkaistu ennen vuotta 2010 tai se on tehty muussa organisaatiossa kuin Turun yliopistossa.

AVATTAVIEN JULKAISUJEN HAKU

Jos sinulla on paljon julkaisuja, voit hakea suodattimella avattavat julkaisut.

Klikkaa vasemmalla olevaa Suodatin-kuvaketta. Vaihda ensiksi Julkaisutyyppi-kohtaan Status, vaihda viimeisen valikon Keskeneräinen vaihtoehdoksi Valmis kirjaston validoitavaksi. Tämän jälkeen klikkaa rivin oikeassa reunassa olevaa plus-painiketta. Vaihda toisen rivin Julkaisutyyppi-kohtaan Julkaisuvuosi, muuta equals-kohta less than -vaihtoehdoksi ja lisää tyhjään kenttään vuosiluku 2010.

Klikkaa lopuksi Käytä-painiketta.

Tämän jälkeen näet listauksen avausta odottavista julkaisuistasi.

Pääset halutessasi katsomaan julkaisujen tarkempia tietoja klikkaamalla Muokkaa-linkkiä.

Tarkista julkaisun tiedot ja jos ne ovat sellaisenaan avattavissa (mitään tietoja ei tarvitse muuttaa), klikkaa Peruuta. Tällöin sinun ei tarvitse täydentää kaikkia kohtia, jotka uusissa julkaisuissa ovat pakollisia.

Jos julkaisun tietoja pitää korjata tai täydentää, pääset itse tekemään sen tässä vaiheessa. Jos joudut muokkaamaan tietoja, joudut täydentämään myös seuraavat kohdat: Avoin saatavuus, Julkaisun rinnakkaistallennus, Julkaisun kansainvälisyys, Kansainvälinen yhteisjulkaisu ja Julkaisun tieteenala. Julkaisua ei voi tallentaa ellei näitä kenttiä ole täytetty. Klikkaa lopuksi Tallenna valmis -painiketta, josta avautuu Aseta tila -ikkuna. Vaihda ikkunassa oletuksena näkyvä Valmis kirjaston validoitavaksi -tila vaihtoehdoksi Vanha (ennen 2010) tai ei TY julkaisu ja klikkaa vielä Done-painiketta. Tällöin julkaisu tulee näkyviin julkiseen portaaliin ja profiilisivuillesi.

Vuotta 2010 vanhempien ja muihin organisaatioihin tehtyjen julkaisujen tuonti

HUOM! Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla kuvaa.

1. Kirjaudu tutkimustietojärjestelmään ja klikkaa "Lisää uusi” ⇒ "Publications" ⇒ ”Publication”. 

2. Valitse “Tuonti mistä” ⇒ “Tuonti ulkoisista lähteistä".

3. Valitse +-painikkeesta voimassa oleva affiliaatiokortti, johon haluat kiinnittää julkaisusi.

4. Valitse alla olevasta valikosta lähde eli tietokanta (Web of Science, Scopus tai PubMed), josta haluat tuoda julkaisusi.

5. Authors-hakukentässä näkyy oletuksena sukunimi ja etunimen ensimmäinen kirjain. Jätä nimi tähän kirjoitusasuun.

6. Aseta tuotaville julkaisuille haluamasi aikaväli. 

7. Klikkaa ”Search”. Jos julkaisuja on paljon, haussa voi kestää tovi.  

8. Valitse avautuvasta listasta julkaisut, jotka haluat tuoda. Jos oikean marginaalin ”Suoritettava toimenpide” -marginaalissa lukee ”Mahdollinen kaksoiskappale” tai ”Jo oma julkaisusi”, julkaisu on jo järjestelmässä, eikä sitä tarvitse tuoda. 

9. Huomioi, että jos julkaisuja on yli kymmenen, ne jakautuvat usealle välilehdelle.

10. Kun olet valinnut kaikki ne julkaisusi, jotka haluat tuoda järjestelmään, klikkaa "Vahvista".

11. Saat listan valitsemistasi julkaisuista. Klikkaa jälleen "Vahvista".

12. Nyt näet tiedon siitä, montako julkaisua on tuotu järjestelmään. Jos haluat tallentaa ne profiiliisi luonnostilassa, jolloin ne eivät näy julkisesti, klikkaa "Done". Voit palata myöhemmin muokkaamaan julkaisujasi.

13. Jos haluat tarkastella tuomiasi julkaisuja heti, mene Julkaisut-valikkoon ja valitse alasvetovalikosta näyttötavaksi Muutospäivämäärä (laskeva järjestys).  

14. Voit avata julkaisun tiedot Muokkaa-painikkeesta ja tehdä korjauksia ja täydennyksiä, esimerkiksi vaihtaa julkaisutyypin ja lisätä etunimet. Jos avaat julkaisun muokattavaksi, joudut täydentämään myös seuraavat kentät: Avoin saatavuus, Julkaisun rinnakkaistallennus, Julkaisun kansainvälisyys, Kansainvälinen yhteisjulkaisu ja Julkaisun tieteenala.

Jos tuomasi julkaisun tiedot voidaan siirtää avoimesti näkyville suoraan ilman korjauksia, lähetä siitä pyyntö kirjaston researchportal@utu.fi -palveluosoitteeseen. Kirjasto siirtää tällöin julkaisut ”Vanha (ennen vuotta 2010) tai ei Turun yliopiston julkaisu” -tilaan, jossa ne tulevat välittömästi näkyviin profiilisivullesi.