Skip to main content

Uudet opiskelijat: Etusivu

Volter

Kirjastotietokannan nimi on Volter utu.finna.fi. Sieltä voit tarkistaa kirjojen ja lehtien saatavuuden, tehdä varauksia, varastotilauksia ja uusia lainasi. Volteria voit käyttää netin kautta missä tahansa, milloin tahansa.

Tehdessäsi varauksia tai uusiessasi lainojasi Volterissa tarvitset kirjastokortissa olevan numerosarjan ja PIN-koodin, joka on aluksi syntymäaikasi ppkkvv. Vaihda PIN-koodi henkilökohtaiseksi heti alussa, ettei kukaan muu pääse käsiksi tietoihisi.

Kirjastokortti

Kirjastokortin saat mistä tahansa Turun yliopiston kirjastosta todistamalla henkilöllisyytesi. Tarvitset kirjastokortin aina lainatessasi ja varatessasi aineistoa. Kortti on henkilökohtainen ja sen haltija sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä (ks. kirjaston www-sivut).

Esteettömät kirjastopalvelut

Löydät tiedot kirjastojen ja kirjastopalveluiden esteettömyydestä kirjaston sivuilta. Sivuilla on tietoa myös kurssikirjapalveluista lukemisesteisille opiskelijoille ja Celia-kirjaston tarjoamista palveluista.

Tervetuloa kirjastoon!

 

Kuva: FreeDigitalPhotos.net

 

Tervetuloa Turun yliopiston kirjaston asiakkaaksi!

Tämän oppaan avulla pääset tutustumaan kirjaston palveluihin.

Kirjaston henkilökunnalta saat apua, kun haluat tietää lisää kirjaston aineistoista ja palveluista. Kysy meiltä!

Kirjastoyksiköt

Turun kampuksen kirjastot ovat Feeniks-kirjasto (vapaakappalekokoelma, erikoiskokoelmat, kielet), Calonian kirjasto (oikeustiede), Educariumin kirjasto (kasvatustiede, yhteiskuntatieteet), Kauppakorkeakoulun kirjasto (kauppatieteet), Quantumin kirjasto (matemaattis-luonnontieteet), Teutorin kirjasto (hammaslääketiede, hoitotiede, lääketiede, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimus). Voit lainata kirjastokortillasi kaikista yliopiston kirjastoista.

Educariumin kirjaston tiloissa sijaitsee myös EU-tietokeskus,  joka palvelee EU:a koskevissa kysymyksissä.

Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto (kasvatustiede) palvelee opiskelijoita Raumalla.

Verkkoaineistot

Verkkolehdet ja muu kirjaston hankkima verkkoaineisto – esimerkiksi verkkosanakirjat  löytyvät oman tieteenalan ResearchGuidesta:  http://libguides.utu.fi/ sekä kirjaston Volter-tietokannasta: utu.finna.fi.

Verkkoaineistojen etäkäyttö onnistuu, kun kirjaudut Volteriin utu-käyttäjätunnuksellasi.

Elektronisen aineiston käyttöoikeudet ja etäkäyttö

Elektroninen aineisto on käytettävissä Turun yliopiston verkossa tai etäkäyttönä. Etäkäyttö on mahdollista yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle utu-tunnuksilla kirjautumalla.

Opiskelurauha

Kirjasto on meille kaikille työ- ja opiskeluympäristö, joten muista meluton käytös kirjaston tiloissa.

Kirjastot Turun kampusalueella

Turun yliopiston kampuskirjastot
Kuvaajana Totte Pajuniemi